Reclama pe acest blog/ Advertise on this blog


BANNER - 1 EURO/ZI

miercuri, 23 iulie 2014


Zombii de langa noi

Povestile romanesti incep, desigur, cu “a fost odata, ca niciodata….”, insa, cele din zilele noastre ar trebui sa inceapa cu “fereasca-ma Dumnezeu de asa oameni!”. Pe zi ce trece, parca tot mai multi dintre semenii nostri isi pierd neuronii, cine stie prin ce gauri negre ale vietii lor, si incep sa ne bantuie existenta, ca niste zombi. Ne inhata timpul, ne sorb energia si incearca sa ne impinga in intunericul mintii lor goale. Personal, am de –a face cu astfel de zombii de multa vreme, insa ca si acum, atat de multi pe metru patrat, parca nu am intalnit. Am luat partea instructiva din aceasta experienta cotidiana macabra si am inceput sa-i studiez. Pai, desigur, ca si orice mutant, ceva trebuie sa le produs dezumanizarea si, desigur, exista motive pentru care sunt atrasi de anumite persoane sau situatii.
Cum si de ce si-au pierdut sufletul si au devenit corpuri goale? Desigur, dintr-un egoism scapat de sub control, care le-a maturat din cale orice fiinta ce i-ar fi putut iubi, i-a amagit cu falsa prea-marire a sinelui si i-a lasat mai singuri decat o picatura de apa in desert. Goi, singuri si fara nimeni alaturi, au inceput sa “muste” din cei ce nu le slaveau desertaciunea. Fiare feroce, sunt atrase de tot ceea ce inseamna “bine”, “iubire”, “bucurie”, adica tot ce este frumos si pozitiv in viata unui om. Sunt atrasi ca salbaticiunile de mirosul sangelui, gata sa sfasie, sa distruga, sa pangareasca. Ce au de castigat? uneori doar satisfactia de-a face rau, alteori multi bani, dar si hranirea egou-lui, care isi cere mereu tributul, ca sa ii tina in iluzia desertaciunii.
Am aflat pe propria-mi viata ca nu poti castiga lupta cu zombii cotidieni decat tinandu-te strans de cei ce te iubesc cu adevarat: familie si prieteni. Si, nu te opri din drum, pentru ca sunt alunecosi ca pestele si manipulatori ca orice unealta a intunericului. Mergi inainte si, mai presus de orice, tine-l aproape pe Dumnezeu. Puterea rugaciunii este Lumina ce ii orbeste, ca pe serpi soarele. Se vor retrage maraind, furiosi, dar neputinciosi. Nu te pacali singur ca nu ai in preajma asemenea zombii. Ei exista. Doar daca…nu esti tu unul dintre ei….

G.E.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu