Reclama pe acest blog/ Advertise on this blog


BANNER - 1 EURO/ZI

marți, 25 noiembrie 2014


Capul plecat s-a ridicat !


                    Avem Preşedinte. Generaţia non-comunistă a câştigat. Diaspora şi- a arătat, încă o dată, forţa unei gândiri curate. Toţi cei blamaţi de „patrioţii decenţi”(  generaţia care a mânjit România de zeci de ani) au ieşit să îşi recâştige ţara şî dreptul de a fi român. Gata ! Copiii şi nepoţii „stângiştilor” au crescut şi nu au mai vrut umilinţă. Acest popor de „barabe”( cum mi-a spus, de multe ori, un pensionar cu pensia cât salarul unei „barabe” pe jumătate de an, că ar fi poporul român ) s-a scuturat de mocirla în care a fost afundat şi A ALES SIMPLITATEA. Inainte de alegeri, o bătrânică îmi spunea că România nu are noroc. Îşi dorea schimbare dar nu mai credea ca se poate. „Horea, Cloşca şi Crişan au fost traşi pe roată, noi, românii, nu avem noroc, degeaba….” mi-a spus bunicuţa, cu resemnare. Dar, iată, cei crescuţi în afara jugului manipulării, au fost mai mulţi.


Ce vrem acum? Vrem să nu mai mergem la funcţionarii publici şi să fim trataţi ca nişte „barabe”. Vrem să nu ni se mai „piardă” petiţiile şi ecrerile adresate organismelor publice. Vrem să avem Poliţie, nu angajaţi în uniformă (care dau avertisment cetăţenilor care cer ajutor, doar pentru că au 20 de ani, iar calomniatorii au peste 60 de ani). Vrem să ştim unde trebuie să ne adresăm când avem ceva ilegal de semnalat. Noi, cei  ce am trăit Revoluţia şi Noi, cei ce am trâit Tranziţia,vrem RESPECT !
În Deva, sub „sclipirea” panseluţelor de milioane de euro şi a Păunului transformat în fântână inutilă se ascund bani publici căzuţi în buzunare private, se ascunde mizerie intelectuală, legi încălcate cu nepăsare şi dispreţ făţiş pentru „barabele” jecmănite.
Ce s-a ales de cei „ce-au fost” ? Praf şi pulbere. Să ne bucurăm? Nu. Pentru că este de plâns cum oamenii devin nimicuri în amăgitoarea lume a mârşăviilor. E trist, pentru că cei ce i-au târât în mocirlă încă au afaceri prospere pe banii „barabelor”, încă au pensii ameţitoare într-o ţară în care unii dorm în gară, iar alţii mor neştiuţi de nimeni.
Am ales, şi acum vrem să simţim schimbarea. Vrem ca în România să se aplice legile, vrem să fim respectaţi de cei ce ne calcă ţărâna. Vrem să nu mai fim umiliţi de coaliţii bolnave între foştii comunişti şi străini veniţi la „supt”.
Vrem RESPECT ca şi oameni, ca şi români.


G.E.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu